Trükkös lopás, lenyúlás elkerülése

2011. augusztus 10., szerda

A gépjármű tulajdonosok, vezetők ellen elkövetett trükkös lopások esetén általában több elkövető dolgozik együtt. Első sorban valamilyen közlekedési szitáció által megállásra kényszerítik a gépjármű vezetőjét (koccanás, közlekedési baleset, defekt), elterelik a figyelmet miküzben a társuk kiemeli az értékeket az üllésről.

Gépjármű kölcsönadási szerződés minta, letöltés

2011. augusztus 10., szerda

A gépjármű kölcsönadási szerződés a gépjármű tulajdonosa és a gépjárművet kölcsönbe vevő között köttetik meg. A szerződ megléte főképp a gépjármű igazoltatása során lehet fontos, illetve a bevezetett objektív delelősség alapján ha a kölcsönbe vevő szabálysértést követ el, akkor a gépjármű kölcsönadási szerződés alapján mentesülhet a gépjármű tulajdonosa.

Autóhitel saját autóra, gyorshitel autó fedezettel

2011. augusztus 02., kedd

Saját autó fedezete mellett gyorshitelt, autó hitelt is lehet igényélni cégeknél. Ezt a hitelt nevezik a szakmában visszhitelnek vagy visszlízingnek, ebben az esetben csak a törzskönyvet kell leadni illetve az okmányirodában bejegyzésre kerül a finanszírozó opciója.

Az autóhitel saját autóra hiteligénylés menete általában a következő:

Üzembentartói szerződés minta, letöltés

2011. július 30., szombat

Az üzembentartó a gépjármű üzemeltetését végző személy, amely tényet a forgalmi engedélybe kell bevezetni. A kötelező biztosítás megkötése az üzembentartó feladata, akkor is, ha az üzembentartó és a gépjármű tulajdonosának személye elvállaik egymástól. Az alábbi üzembentartói szerződés minta segít az üzembentartó szerződés eligazodásában, illetve ennek megfelelően eljárva az okmányirodában lehetséges az üzembentartó átítása.