A gázolaj ára 2011-ben rekordot dönt!

2011. szeptember 17., szombat

Jelentősen visszavetheti az üzemanyag fogyasztást a drasztikusan emelkedő üzemanyag árak. A héten bejelentett 25%-ról 27%-ra történő általános forgalmi adó emelkedése (ÁFA) kb. 5-6 forinttal drágítja a benzin és a gázolaj árat, azonban a gázolaj árában novembertől jelentkezik a megemelt jövedéki adó tétele is, amely további 16 forinttal drágítja az üzemanyagot.

Gépjárműadó 2012. évi mértéke

2011. szeptember 03., szombat

Gépjárműadó 2012 mértéke nem változott, azon gépjárművek után kell megfizetni, amelyek magyarországi rendszámmal vannak ellátva. A gépjárműadót korábban súlyadónak hívták, azonban 2010-től megvátozott a jogszabály, ezért az alábbi gépjárműadó mértéke került bevezetése:

Közlekedésbiztonság, a fényszoró

2011. augusztus 26., péntek

Látja? Nem látja?

 

Sokszor bizony ez utóbbi az igaz, pedig a biztonságos közlekedés egyik alapelve: látni és látszani. Ennek gyakorlati megvalósításához nem kell más, „csak” szabályismeret és kifogástalan műszaki állapotú autó.

Autóbérlés, gépjármű bérlés

2011. augusztus 14., vasárnap

Autóbérlés, gépjármű bérlés egyre népszerűbb hazánkban is, mivel a gépjármű fenntartási költségek egyre magasabbak, illetve sokszor előfordul, hogy saját gépjárművünk meghibásodása alatt is szükségünk van autóra. Az autóbérlés költsége előre számítható, hosszú távon igen kedvező konstrukciókat találhatunk tartós bérlet, tartós autó bérlés esetén is.