Autósokat érintő változások 2013-ban

2012. december 29., szombat

2013 januárjától változik a kötelező biztosítás rendszere. A biztosítók ezentúl év közben bármikor hirdethetnek díjtarifát, nem csak évente egyszer, október utolsó napján. Az új rendszer szerint a tarifa a meghirdetés után hatvan nappal lép életbe. Aki újraköti a kötelező felelősségbiztosítását, a kötéskor érvényes díj egy évig érvényben marad attól függetlenül, hogy közben a biztosító hányszor módosít rajta. A meghirdetés helye is változik, már nem az eddigi két országos napilapban, hanem a biztosító saját weboldalán, a PSZÁF és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján jelennek meg a tarifák. Díjkedvezménynek csak az a feltétel minősül, amelynek teljesítése valóban csökkenti az összeget.

Újabb változások a KRESZ-ben

2012. augusztus 31., péntek

Már nem kötelező az EÜ csomag és a tűzoltókészülék, de tilos a lézerblokkolók használata.

A kormány már elfogadta azokat a kezdeményezéseket, amik több ponton is módosítják a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozását, azaz a KRESZ-t.

Együttműködés az OSZKÁR telekocsi rendszerrel

2012. március 12., hétfő

Miért utaznál egyedül, ha telekocsival akár 75%-ot spórolhatsz?

Együttműködés az OSZKÁR telekocsi rendszerrel

A közlekedés egyik legkényelmesebb módja, ha autóval utazunk, hiszen háztól-házig visz, nincs átszállás és a csomagokat sem kell cipelnünk, nem is beszélve egyéb kellemetlenségek (mint felső vezeték szakadás vagy lekésett csatlakozás) elkerüléséről. Ennek ellenére a benzin és gázolaj árának növekedése az eredményezi, hogy egyre több ember mond le erről a kényelemről és kényszerül arra, hogy tömegközlekedési eszközt válasszon...

Pedig van más megoldás! Ne mondj le az autód által nyújtott kényelemről! Válaszd inkább OSZKÁRT!

Budapest Bamako 2012

2011. december 07., szerda

budapest-bamako

2007 óta a „Dakar” egyetlen szellemi örököse Afrikában. Anno a terrorfenyegetettség okozta félelem miatt a Dakar áttette székhelyét a nagyvízen túlra, de a Budapest-Bamako rally mezőnye felvállalta ezeket a veszélyeket, így az amatőr autóversenyzők és profi kalandorok éves zarándoklatává nőtte ki magát.

Mottója születésétől kezdve:

BÁRKI, BÁRMIVEL, BÁRHOGYAN.